Periuţele de dinţi vechi sunt un risc pentru sănătatea orală

Noi toţi ar trebui să schimbam  periuţa de dinţi la fiecare trei luni, altfel ea devine un factor de risc pentru sanatatea orala.

Numeroase studii de-a lungul anilor au raportat ca periuta de dinti poate fi cauza unor infectii repetate, localizate in cavitatea bucalaCu toate acestea, sondajele arată că aproape două treimi din populaţia Romaniei nu schima periuta de dinti o data la trei luni.
Chiar daca poate parea un instrument destul de nesemnificativ,periuta de dinti reprezintă o parte esenţială din rutina noastră zilnică şi, deşi cele mai multe periute de dinti sunt utilizate de două ori pe zi timp de luni de zile, ele sunt rareori bine curăţate şi sunt adesea păstrate în condiţii de cald, umed, ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. ”

În ciuda acestui fapt, există puţine cunostinte in cadrul opiniei publice cum că perii pot fi contaminati de către oricare dintre sutele de microorganisme care prosperă în gură sau miile care trăiesc în mediul înconjurător.

Este atât de simplu, dar, prin înlocuirea periutei de dinti mai des, putem preveni o mulţime de boli inutile. Cel mai puternic argument pentru a schimba periuta de dinti in mod regulat este de a preveni re-infecţie după gripa sau raceala. O periuta de dinti murdara poate fi, de asemenea, responsabila pentru multe infectii de urechi, nas si infectii gat.

O cheltuiala de cativa lei noi pe an, adica achizitionatea a  patru periute de dinti este nimic în comparaţie cu pierderea unei zile libere sau de de lucru şi cheltuirea unor sume mari de bani pe lucrari dentare care pot fi prevenite.

Sfatul medicului este: la fiecare trei luni achizitionati o periuta de dinti noua, iar periuta veche folositi-o pentru treburi casnice alternative. Atunci când este complet uzata recomand reciclarea.

A  împărti periuta de dinti cu un prieten apropiat, este o idee foarte nesanatoasa. Dar, chiar dacă nu lasati pe nimeni altcineva sa va utilizeze periuta de dinti, tot trebuie s-o înlocuiti la fiecare trei luni cu o periuta noua.

Leave a reply